Köpa katt från oss

Vårt katteri är ett litet katteri där våra katter är familjemedlemmar. Kattungarna växer upp hemma hos oss och är vana vid liv och rörelse och framför allt mycket kärlek. Målet med uppfödningen är att föda upp friska orientaler med bra temprament och rastypiskt utseende.

Om du är intresserad av en katt från oss så läs det här först:

Vad ingår i köpet?
Kattungarna säljs vid tidigast 13 veckors ålder och är då SVERAK-registrerade med stamtavla, avmaskade, vaccinerade 2 gånger, chipmärkta och har varit på vetrinärbesiktning. Vi har en uppfödarförsäkring för dolda fel som gäller tills katterna fyllt tre år. Man måste dock själv teckna en vetrinärvårdsförsäkring och ev. livförsäkring för sin nya katt!

Sällskapskatter i första hand
En del katter kan användas till utställningar och avel medan andra lämpar sig bäst enbart som sällskapskatter. Alla ungar säljs dock i första hand som sällskapskatter för även om man vill ta en kull eller ställa ut dem, är de i första hand sällskapsdjur.

Orientaler kräver sällskap
Något viktigt att tänka på är att denna kattras kräver sällskap av en annan katt med liknande temperament, gärna någon av de orientaliska raserna men det kan också gå bra med någon annan aktiv katt. En kattvan hund kan också fungera som sällskap. Jag säljer inte katter till hem där de kommer att vara ensamma.

Foder
Våra katter får varje dag kvalitetsfoder (t ex Royal Canin, Iams & Hills som finns att köpa i djuraffärer) och du som köper kattunge från oss bör ha möjlighet att ge dina katter samma eller motsvarande mat.

Endast innekatter
Vi vill att de katter vi säljer skall förbli innekatter så att de inte blir stulna, skadade i trafiken, springer bort eller blir smittade med otrevliga sjukdomar. Om man vill och kan låta katterna vara utomhus under den varma tiden av året är en inhägnad balkong, veranda eller rastgård ett bra alternativ. Man kan också vänja dem vid att gå i koppel.

Vi finns där för våra kattungeköpare
Det är viktigt att du som "adopterar" våra kattungar, tar väl hand om dem och vi ber dig att hålla kontakten med oss så vi vet att allt går bra. Vi förbinder oss i gengäld att ge livslång support till de nya ägarna för de ungar vi säljer – vi finns alltså till hands för hjälp, råd och stöd när du väl fått hem din kattunge.

Vad kostar en oriental?
Priserna kan variera något men de flesta uppfödare i Sverige tar 6000-9000 för en defektfri katt.
En kattunge som inte lämpar sig för avel och utställning säljs till reducerat pris endast som sällskapkatt. Vi ger också ekonomiska fördelar till de kattungeköpare som respekterar orientalens och siamesens behov av likasinnat sällskap alternativt kan vi hjälpa till att hitta en lämplig kompis hos någon annan seriös uppfödare.

Kontakt
Jag värdesätter en bra kontakt med mina kattungeköpare. Inga kattungar säljs över internet eller telefon!

Om det är något du undrar är du alltid välkommen att maila eller ringa!

Linda Kapusta
S*Kapusta's orientaler
040-230185
linda@kapusta.se